Μας ανατέθηκε να σχεδιάσουμε μία σειρά προϊόντων για την εταιρεία Pelasgaea, η οποία παράγει εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά αγροτικά προϊόντα όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, (οργανικό και P.D.O.), βαλσάμικο ξύδι και πάστα ελιάς, τα οποία φέρουν το όνομα Anthia.
Το κύριο χαρακτηριστικό του λογοτύπου που δημιουργήθηκε είναι το σύμβολο που δημιουργήθηκε από το γράμμα “A” και το σχήμα της σταγόνας. Το σύμβολο είναι αρκετά μεγάλο ώστε να δημιουργείται μία δυναμική προοπτική. Η τυπογραφία βρίσκεται πάντα μέσα στη σταγόνα. Κάθε προϊόν έχει ένα και μοναδικό χρώμα, ώστε από την μία να φαίνεται ότι είναι κομμάτι της οικογένειας των προϊόντων και ταυτόχρονα από την άλλη να ξεχωρίζει.
Τα μπουκάλια για το Οργανικό και το P.D.O. έχουν τυπωθεί με την μέθοδο της μεταξοτυπίας, ενώ για όλα τα υπόλοιπα έχει χρησιμοποιηθεί το μοναδικό χρώμα του κάθε προϊόντος πάνω σε μαύρη ετικέτα. Στα δύο ξύδια της σειράς έχει χρησιμοποιηθεί ειδικό μεταλλικό μελάνι για να είναι μοναδικά. Το 2015 προστέθηκε στην οικογένεια άλλο ένα ξύδι από κρασί. Τέλος, σχεδιάσαμε τις ετικέτες για την σειρά ελιών της εταιρείας.
Το project ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα, όταν μας ζητήθηκε να σχεδιάσουμε ένα gift box, το οποίο ήταν ζητούμενο από τους πελάτες της Pelasgaea. Στην συνέχεια κέρδισε την δεύτερη θέση στην κατηγορία του στα Labela (GR) packaging awards.
 • Πελάτης

  Pelasgaea S.A.

 • Έτος

  2014

 • Συνεργάτες

  Εκτύπωση - Cabas
  Μπουκάλια - Style Glass
  Φωτογραφίες - Danai Issaris