Η ORA (Out of Ordinary Agroscience) Services είναι μία ελληνική εταιρία που εδρεύει στην Αθήνα και είναι ενεργή στον χώρο των Ειδικών Αγροτικών Προϊόντων Θρέψης, των καινοτόμων υπηρεσιών και των προϊοντικών λύσεων.
Εστιάζουν σε ειδικά προϊόντα τα οποία αυξάνουν την παραγωγή και την ποιότητα της σοδειάς. Επίσης προμηθεύουν αγρότες με τεχνικές λύσεις που σέβονται το περιβάλλον. Το κύριο προϊόν τους είναι μία σειρά λιπασμάτων τα οποία αντί να προμηθεύουν το φυτό με διάφορα είδη θρεπτικών συστατικών και χημικών ουσιών που επιταχύνουν την ανάπτυξη, επηρεάζουν την φυσιολογία του φυτού στο κυτταρικό επίπεδο.
Μας ζητήθηκε να δημιουργήσουμε το λογότυπο και την εταιρική ταυτότητα. Το brief που μας δώθηκε είχε δύο ζητούμενα: Πρώτον, το λογότυπο πρέπει να δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα προϊόντα λειτουργούν και δεύτερον, πρέπει να επικοινωνεί τον χαρακτήρα μίας νέας, δυναμικής και καινοτόμου εταιρίας.
Η ιδέα για το σύμβολο ήταν αρκετά απλή. Συνδιάσαμε την υπόσχεση της ORA προς τους πελάτες της (μεγάλες & υγιείς σοδιές) με την μέθοδο της (τα προϊόντα της ORA λειτουργούν προς όφελος του φυτού σε κυτταρικό επίπεδο). Δύο εικόνες που εύκολα έρχονται στο μυαλό, ένα υγιές φυτό που φυτρώνει σε χώμα και μία βελόνα την στιγμή που εισχωρεί σε ένα κύτταρο, συνδιάζονται για να δημιουργήσουν ένα “Όμικρον” το οποίο παραπέμπει στο όνομα ORA.
Επιλέχθηκαν έντονα εταιρικά χρώματα που αναδεικνύουν την φόρμα του συμβόλου. Σκούρο μπλε για τον επαγγελματισμό και έντονο πορτοκαλί για την καινοτομία. Η έντονη τυπογραφία συμβολίζει τον δυναμισμό. Επιλέχθηκε η γραμματοσειρά Futura για τις δυναμικές της φόρμες και τον μοντέρνο χαρακτήρα της.
Η φράση “Out of Ordinary Agroscience” (Πέρα από τη Συνηθισμένη Αγροεπιστήμη) έχει διπλό ρόλο. Είναι το πλήρες όνομα της εταιρίας, από το οποία προέρχονται τα αρχικά “ORA”, ενώ την ίδια στιγμή είναι και η αποστολή της εταιρίας. Λέει πως η ORA, με εργαλείο την σύγχρονη αγροεπιστήμη προσφέρει νέες και καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες της.
Το τελευταίο βήμα ήταν να περιστρέψουμε το σύμβολο κατά 45 ώστε να του δώσουμε μία αίσθηση κίνησης. Ανάλογα με την περίπτωση, τα τρία στοιχεία από τα οποία αποτελείται το λογότυπο, σύμβολο the three elements that make the ORA logotype, symbol, ακρώνυμο και εταιρική αποστολή μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους.
Τέλος υπάρχει ένα τέταρτο στοιχείο που δημιουργήθηκε για την ταυτότητα της ORA, ένα pattern το οποίο βασίζεται στον ρόμβο, το σχήμα που περικλύει το “Όμικρον”. Συμβολίζει την γη όπως φαίνεται από ψηλά, διαμορφωμένη από τους αγρότες που δουλεύουν με αυτή. Χρησιμοποιήσαμε αυτό το pattern τυπώνοντας το σε UV στο folder, μία από τις εφαρμογές της εταιρικής ταυτότητας της ORA.

 • Πελάτης

  ORA (Out of Ordinary Agroscience)

 • Έτος

  2014

 • Συνεργάτες

  Εκτύπωση - Panos Davias
  Φωτογραφίες - Studio Anastassatos

mega888 mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss