Συσκευασίες για σειρά προϊόντων (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τσάι από φύλλα ελιάς) για το brand “Notio the Greek Olive Estate”, τα οποία παράγονται στο κτήμα της εταιρίας το οποίο βρίσκεται στο χωρίο Άγιος Φλώρος στην Μεσσηνία.
Η ιδέα πίσω από το branding: Ένας από τους αρχικούς στόχους ήταν να γίνει ξεκάθαρο πως η Notio Goods είναι μία εταιρία που είναι περήφανη για την ελληνική και γενικότερα, νότιο ευρωπαϊκή της καταγωγή. Στον ευρωπαϊκό νότο τα πράγματα είναι “κάπως διαφορετικά”. Το αποτέλεσμα είναι πως οι “ξένοι” συνήθως αποκτούν μία εικόνα χάους, ενώ στην πραγματικότητά οι διαφορές είναι απλώς θέμα διαφορετικής λογικής, διαφορετικών κανόνων οι οποίοι μπορεί να μην είναι αυτό στο οποίο είναι συνηθισμένοι, αλλά τελικά δουλεύουν.
Με την ίδια λογική, οι χαρακτήρες με τους οποίους γράφεται το όνομα του brand στις συσκευασίες αλλά και σε όλη την εταιρική ταυτότητα της εταιρίας, μπορεί με την πρώτη ματιά να φαίνονται άτακτα τοποθετημένα, καθώς δεν υπάρχει κάποια προφανής στοίχιση. Μία πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει όμως πως η στοίχιση κάθε λέξης βασίζεται σε ένα κεντρικό κάθετο άξονα ο οποίος συνδέει όλα τα τυπογραφικά στοιχεία. Ο άξονας αυτός συμβολίζει σταθερές Ελληνικές αξίες όπως η απλότητα, η αγνότητα και η καθαρότητα. Στην ίδια λογική του “ελαφρώς διαφορετικού”, τα κείμενα στην πίσω πλευρά του μπουκαλιού είναι κάθετα αντί για οριζόντια όπως θα ήταν το φυσιολογικό. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε για το όνομα του brand και των προϊόντων σχεδιάστηκε από τους Comeback.
Κάθε μπουκάλι του Notio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι αριθμημένο με τον μοναδικό του αριθμό γραμμένο στο χέρι στην κορυφή της λωρίδας ασφαλείας που ασφαλίζει το μπουκάλι.
Το Notio Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο κέρδισε έναν έπαινο Στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) του 2014 στην κατηγορία Συσκευασία Ελαιολάδου. Το Notio Τσάι από Φύλλα Ελιάς κέρδισε ένα Αστέρι (3η θέση) στα Great Taste Awards, επίσης το 2014.

 • Πελάτης

  Notio Goods

 • Έτος

  2013

 • Συνεργάτες

  Κειμενογράφηση - Vasso Kanellopoulou
  Μεταξοτυπία - Kouvelas S.A.
  Εκτύπωση - Kabas
  Φωτογραφίες - Spiros Anastassatos